Aydın Memecik Zeytinyağı AB'de Tescil Edilen 20. Coğrafi İşaretimiz Oldu

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Aydın Memecik Zeytinyağı ile Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan ürün sayısının 20'ye ulaştığını bildirdi. 

Kacır yaptığı açıklamada, bir taraftan yerel değerleri ulusal bazda korumaya ve kayıt altına almaya devam ederken AB nezdinde yapılan coğrafi işaret tescilleriyle de Türkiye'nin zengin kültürel mirasını ve lezzetlerini uluslararası arenada tanıtmaya devam ettiklerini belirtti.

 "AB tarafından bugün yapılan duyuru ile Aydın Memecik Zeytinyağı tescilli 20'nci coğrafi işaretimiz oldu. AB nezdinde 3 coğrafi işaretli ürüne sahip Aydın ilimizdeki üreticilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." ifadesini kullanan Kacır, coğrafi işaretlerin artan sayısının, ekonomik getirilerinin yanı sıra, Türkiye'nin dünya üzerindeki gastronomik ve kültürel etkisini pekiştirdiğini ve tanıtımına büyük katkı sunduğunu kaydetti.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak da Aydın Memecik Zeytinyağı tescillenmesi ile ilgili “AB’de tescillenen 20. coğrafi işaretli ürünümüz olan “Aydın Memecik Zeytinyağı” ülkemize hayırlı olsun.” dedi.