Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Genel Yeterlik Sınavı Sonuçları Açıklandı. (29.11.2021)

13 Kasım 2021 tarihinde yapılan Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Genel Yeterlik Sınavı sonuçlarına https://basvuru.gazi.edu.tr adresinden erişilebilecektir. Söz konusu internet sayfasında “Aday İşlemleri Sistemi”ne T.C. Kimlik No ve parolayla giriş yapıldıktan sonra soldaki menüdeki “İşlemler” sekmesinden “Sınav Sonucu” seçeneği seçilerek sınav sonucu görüntülenebilecektir.

 

Sınav sonucu 70 ve üzeri puan olan adaylar 25 Aralık 2021 Cumartesi günü yapılacak olan Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Mesleki Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanmışlardır.

 

Adaylar, sınav sonuçlarını görüntüledikleri sayfada cevap kağıtlarına da erişebilecekler ve aşağıda yer alan soru kitapçıkları karşılaştırma tablosunu kullanarak sınav sonuçlarını kontrol edebileceklerdir.

 

Sınavda başarısız kabul edilen ve sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adaylar, Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Sınav, Sicil ve Disiplin Yönetmeliğinin 11’inci maddesi uyarınca itirazlarını 6 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar iletebilecektir.

 

İtiraz talepleri, Kurumun elektronik başvuru sistemi EPATS (https://epats.turkpatent.gov.tr) üzerinden Benim Sayfam Panelinde yer alan “Vekil İşlemleri” menüsünden “Patent/Marka Vekilliği Sınav Sonucuna İtiraz” işlemi seçilerek yapılabilecektir. Anılan Yönetmeliğin 26’ncı maddesi uyarınca farklı yöntemlerle Kuruma iletilen itiraz talepleri dikkate alınmayacaktır.

Soru Kitapçıkları Karşılaştırma Tablosu