140 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Muş Eski Kaşarı, Diyarbakır Kenger Meftunesi, Çankırı Bütün Et, Söke Pamuğu, Tonus Köftesi, İskilip Çileği, Havran Mandalinası, Arapgir Akıtma Bıciği, Babaeski Sarımsağı, İnegöl Sütlü Kadayıfı, İnegöl Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıkası, Karahallı Kavunu, Hakkâri Kilimi, Şanlıurfa Lolaz Dürmiği / Şanlıurfa Lolaz Dürümü, Cide Tarhanası, Seymen Kavunu, Erbaa Katmeri, Milas Zeytinyağı Sabunu, Çerkeş Kurabiyesi, Sarıveliler Yöresel Giysileri, Polat Kınalı Ekmek, Konya Tandır Ekmeği, Havran Siyah İnciri, Pütürge Dutu coğrafi işaret başvuruları 2 Ocak 2023 tarih ve  140 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Kastamonu Maroon Marinace Mermeri, Amasya Ayva Gallesi, Urfa Pendirli Kedeyif / Şanlıurfa, Peynirli Kadayıf, Alaca Mor Soğanı / Alaca Moru, Bursa Santa Maria Armudu, Ceyhan Zeytinyağı, Gaziantep Malhıtalı Aşı / Lapası, Erzurum Pekmezli Kadayıfı, Hayrabolu Çerkezmüsellim Köftesi / Hayrabolu Çerkezmüsellim Pabuç Köftesi, Kastamonu Çarşaf Bağı, Şabanözü Cızlaması, Malatya Yağlı Ekmeği, Amasya Semaveri, Devrek Kireni, Amasya Sıkma Tarhanası, Amasya Cevizli Ballı Baklavası, Safranbolu Çavuş Üzümü, Emet Kebabı, Erzurum Çeç Pancarı, Ayvalık Lor Tatlısı coğrafi işaretleri de yer aldı.