118 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Beypazarı Höşmerim Tatlısı, Beypazarı Dolması / Beypazarı Yaprak Sarması, Kandıra Dartısı, Elazığ Geven Balı, Uluborlu Çeki Oyası, Gediz Tarhanası, Midyat Turşusu / Midyat Acur Turşusu, Erzurum Hasıta / Erzurum Hasuta, Malatya Tevek Yaprağı Sarması, Malatya Bilik Ekmeği, Çubuk Homaçası, Afyonkarahisar Hurma Baklavası / Afyon Hurma Baklavası, Afyonkarahisar Övmesi / Afyon Övmesi, Afyonkarahisar Mercimekli Pilav / Afyon Mercimekli Pilav, Lapseki Şeftalisi, Malatya Erik Ekşisi, Aksaray Un Kurabiyesi / Aksaray Asker Kurabiyesi ve Ordu Taflan Turşusu coğrafi işaret başvuruları 1 Şubat  2022 tarih ve  118 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Gaziantep / Antep Ekşili / Akıtmalı Ufak Köfte, Arapgir Pohmutu / Pohmut, Sandıklı Saç Eti, Konya Ekşili Kabak, Diyarbakır Hırçikli Meftunesi, Beypazarı Havuç Lokumu, Sandıklı Kürek Helvası, Sandıklı Haşhaş Ezmesi, Konya Patlıcan Tiridi, Konya Zülbiyesi / Konya Sülbiyesi, İzmir Tulum Peyniri, Gaziantep / Antep Çağla Aşı, Ardahan Kaz Eti, Diyarbakır Ekşili Dolması, Diyarbakır Ayvalı Köfte, Yalıköy Köftesi, Arapgir Manusa Dokuması ve Malatya Köpük Pestili coğrafi işaretleri de yer aldı.