110 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Ardahan Kaz Eti, Beypazarı Havuç Lokumu, Senirkent Dimrit Üzümü, Gaziantep / Antep Ekşili / Akıtmalı Ufak Köfte, Gaziantep Yoğurtlu Taze Fasulye / Antep Yoğurtlu Taze Fasulye, Gaziantep Buhara Pilavı / Antep Buhara Pilavı, Arapgir Manusa Dokuması, Konya Ekşili Kabak, Diyarbakır Et Eşkenesi, Diyarbakır Hırçikli Meftunesi, İvrindi Kelle Peyniri, Gaziantep / Antep Çağla Aşı, Tandırda Van Balığı / Tandırda Van İnci Kefali, Erzurum Sucuğu, Kaymaklı Kuru Kaymak, Silifke Yoğurdu, Kaymaklı Çöreği ve Kilis Tava coğrafi işaret başvuruları 1 Ekim 2021 tarih ve  110 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Elazığ Menceki Buğdayı, Akdağmadeni Salebi, Konya İrmik Helvası, Aksaray Köpük Helva, İhsangazi Ekşili Pilavı, Hatila Balı, Alaşehir Asma Yaprağı, Tokat Çöreği, Tokat Ekmeği, Tokat Yağlısı, Konya Şalgam Gallesi, Isparta Gül Suyu, Ayaş Dutu, Konya Kuru Kabak Sarması, İskilip Ramazan Keşkeği, Malatya Analı Kızlı Köfte / Malatya Tiritli Köfte, Hopa Hamsili Ekmeği ve İzmir Gevreği coğrafi işaretleri de yer aldı.