101 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Senirkent Gelin Fesi, Akdağmadeni Salebi, Diyarbakır Kabak Meftunesi, Aksaray Köpük Helva, Diyarbakır İçli Köftesi, Diyarbakır Kenger Boranisi, Diyarbakır Kuru Dolması, Konya Etli Yaprak Sarması, Konya Ildız Kökü Yemeği, Konya Haside Tatlısı / Konya Kara Helvası, Konya Domalan Yemeği, Konya Kikirdekli Kesme Çorbası, Konya İrmik Helvası, Diyarbakır Simindirik Çorbası, Diyarbakır Şehriyesi, Diyarbakır Tavuk Eşkenesi, Diyarbakır Tirit Yemeği, Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı, İznik Müşküle Üzümü, Müşküle İğne Oyası, Akyurt Tandır Böreği, Gaziantep / Antep Maş Piyazı, Amasya Çöreği, Kayseri Katmeri, Tokat Perpereli Küpesi / Tokat Pırpırlı Küpesi ve Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı coğrafi işaret başvuruları 17 Mayıs 2021 ve  101 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Akçadağ Kömbesi, Aydın Yamalak Sarısı Zeytini, Afyon Velense Hamur Aşı / Afyonkarahisar Velense Hamur Aşı, Afyon Kebabı, Afyon Patlıcan Böreği, Afyon Ağzıaçığı, Afyon Bükmesi, Gaziantep Erik Tavası / Antep Erik Tavası, Gaziantep Yenidünya Kebabı/Antep Yenidünya Kebabı, Emirdağ Kilimi, Şavşat Ketesi, Sakarya Abhaz (Abaza) Peyniri, Adapazarı Kabak Tatlısı, Gaziantep Alenaziği / Antep Alenaziği ve Aydın Memecik Zeytini coğrafi işaretleri de yer aldı.