Bölgesel Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde Antalya'da "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi" düzenlendi.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı iş birliğiyle düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilci katılım sağladı.

TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada coğrafi işaretlerin önemine dikkati çekti.

Etkinlikte 10'dan fazla ülkeden katılımcının yer aldığını belirten Başpınar, "Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde ülkemizin coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

WIPO Geçiş Ülkeleri ve Gelişmiş Ülkeler Bölümü Direktörü Prof. Dr. Habip Asan ise konuşmasında fikri mülkiyetin önemine değindi.

Kovid-19 salgını nedeniyle yatırımcıların paraya ulaşmasının zorlaştığı bir süreç yaşandığını vurgulayan Asan, "Bu açıdan paranın yerini alabilecek fikri mülkiyetin şirketler ve ülkeler için ekonomik kalkınmada bir kaldıraç olarak kullanılmasının önemi artmış durumda." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yakın zamanda tescil alan 25 ürün için coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni gerçekleştirildi ve sonrasında coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.