181 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı...

Konya Kifayesi, Tercan Balı, Kavaklıdere Bakır El İŞlemeciliği, Nevşehir Parmak Üzümü, Diyarbakır Ekşili Balık / Diyarbakır Sumaklı Çay Balığı, Hatay Peynirli İrmik Helvası, Hatay Taş Kadayıfı, Siirt Gebole Tatlısı, Hatay Yaprak Sarması, Hatay Tuzlu Yoğurt Çorbası ve Barburt Tarhunu coğrafi işaret başvuruları 16 Eylül 2024 tarih ve 181 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlandı.


Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Şabanözü Dondurma Helvası, Çakıl Kestanesi, Osmancık Kapari Turşusu, Yenipazar Pidesi ve Kurşunlu Keşkeği coğrafi işaretleri de yer aldı.