132 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Altınözü Zeytinyağı, Kastamonu Eğşisi, Elazığ Vişnesi, Alaca Mor Soğanı / Alaca Moru, Kastamonu Maroon Marinace Mermeri, Erzurum Pekmezli Kadayıfı, Amasya Sıkma Tarhanası, Milas Vekilharcı, Borkça Demir Elması, Amasya Ayva Gallesi, Amasya Cevizli Ballı Baklavası, Ağrı Yaprak Döneri, Safranbolu Çavuş Üzümü, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Karaman Ekşikara Üzümü, Erzurum Kara Fatma Çorbası, Erzurum Çeç Pancarı, Kaman Besmeç, Sakarya Kazımpaşa Köftesi, Gediz Höşmerimi, Arsin Foşa Fındığı, Kübbülmişviyye, Nevşehir Pomzası, Bergama Köftesi, Burdur Kabak Helvası, Polat İçli Köftesi / Polat Köftesi ve Karahallı Ciğeri coğrafi işaret başvuruları 15 Ağustos 2022 tarih ve 132 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Kastamonu Kestane Balı, Konya Paça Yahnisi, Çankırı Hameyli Tatlısı, Ordu Galdirik Kavurması, Erzurum Çiriş Yemeği, Safranbolu Maniye Domatesi, Torbalı Kuru Domatesi, Arslanlar Biberi, Aydın Yuvalaması, Çayeli Koloti Peyniri, Antalya Paça Çorbası, Akçakoca Kaplandede Kestanesi, Konya Badem Helvası, Konya Topalağı, Konya Yağ Somunu ve Konya Höşmerimi coğrafi işaretleri de yer aldı.