116 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Elazığ Tatlı Peynirli Ekmeği, Çumra Kavunu, Diyarbakır Kengerli Bulgur Pilavı, Diyarbakır Ayvalı Kavurma, Diyarbakır Duvaklı Pilavı, Diyarbakır Gebol Yemeği, Çayeli Koloti Peyniri, Erzurum Ayran Aşı Çorbası, Erzurum Kesme Aşı Çorbası, Şuhut Patatesi, Çubuk Vişnesi, Kınık Kuru Domatesi, Amasya Patlıcan Pehli, Şal Şepik Kumaşı ve Hatay Oruğu coğrafi işaret başvuruları 3 Ocak 2022 tarih ve  116 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.
 
Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Sandıklı Kapama Yemeği, Sinop Mantısı, Diyarbakır Kaburga Dolması, Iğdır Patlıcan Reçeli, Karnavas Bezi, Gezende Eriği, Akşehir Peynir Baklavası, Antakya Künefelik Peyniri, Çorum Kuru Mantısı, Şabanözü Bazlaması, Akyurt Homaçası, Çankırı Pıhtı, Balıkesir Pullusu, Karataş Kıddesi, Erzurum Demir Tatlısı ve Ankara Andezit Taşı coğrafi işaretleri de yer aldı.