108 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Ayder Balı, Sinop Mantısı, Yüksekova Çirek Peyniri, Gaziantep Pirpirim Aşı / Antep Pirpirim Aşı, Ayaş Domatesi, Diyarbakır Kaburga Dolması, Zara Sac Ekmeği, Şabanözü Bazlaması, Akyurt Homaçası, Muş Köftesi, Sandıklı Kapama Yemeği, Erzurum Çortutu Pancarı, Erzurum Aşmalı Yahni, Karnavas Bezi ve Malatya Kurabiyesi coğrafi işaret başvuruları 1 Eylül 2021 tarih ve  108 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

 

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Yalova Kivisi, Aydın Kabak Tatlısı, Amasya Baklalı Dolması, Türk Defnesi, Diyarbakır Kabak Meftunesi, Diyarbakır İçli Köftesi, Diyarbakır Kenger Boranisi, Diyarbakır Kuru Dolması, Konya Etli Yaprak Sarması, Konya Ildız Kökü Yemeği, Konya Haside Tatlısı / Konya Kara Helvası, Konya Domalan Yemeği, Konya Kikirdekli Kesme Çorbası, Diyarbakır Simindirik Çorbası, Diyarbakır Şehriyesi, Diyarbakır Tavuk Eşkenesi, Diyarbakır Tirit Yemeği, Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı, İznik Müşküle Üzümü, Kayseri Katmeri, Müşküle İğne Oyası, Akyurt Tandır Böreği, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı, Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı, Amasya Çöreği, Senirkent Gelin Fesi ve Tokat Perpereli Küpesi / Tokat Pırpırlı Küpesi coğrafi işaretleri de yer aldı.