107 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Hasankale Lavaşı, Midyat Kavunu, Kızılcahamam Pirpit Sof Kumaş, Kelkit Ketesi, Konya Hassaten Lokma, Bartın İşi Tel Sarma, Diyarbakır Babaganuç, Çankırı Pıhtı, Amasya Toyga Çorbası, Van Sengeseri, Amasya Etli Çiçek Bamyası Yemeği, Sinop Kotrası, Arapgir Dolaması, Cemele Biberi, Kayseri Nevzinesi ve Kayseri Kurşun Aşı Çorbası coğrafi işaret başvuruları 16 Ağustos 2021 tarih ve  107 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Çavuşdağı Kuru Fasulyesi,Durağan Çemberi, Durağan Mahraması, Tokat Bileziği / Tokat Mengil Kolluğu,Gaziantep Sebzeli Peynir Böreği / Antep Sebzeli Peynir Böreği, Gaziantep Mumbar Dolması / Antep Mumbar Dolması, Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği, Çatak Cevizi, Konya Reyhan Şerbeti, Konya Kayısı Hoşafı / Konya Zerdali Hoşafı, Konya Kara Erik Kavurması, Mamak Kutludüğün Ekşi Maya Ekmeği, Mamak Ravak Yoğurdu, Iğdır Beyaz Üzümü / Miskalı, Taraklı Şimşir Kaşık, Taraklı Şimşir Tarak, Tosya Kıl Telası, Maraş Camekânı, Maraş Rahlesi, Şanlıurfa Culha Dokuması, Nevşehir Testi Kebabı, Midyat Telkârisi, Bursa Üzüm Şırası, Hayrabolu Tatlısı, Gaziantep Cağırtlak Kebabı / Antep Cağırtlak Kebabı / Gaziantep Cartlak Kebabı /Antep Cartlak Kebabı, Hemşin Çorabı, Söke Tatlı Maya Ekmeği, Bayramiç Tahin Helvası, Bayburt Yalancı Dolma, Bucak Salebi, Malatya İçli Köftesi, Erzurum Mantısı / Erzurum Hıngeli, Midyat Acuru, Fethiye Kaya İnciri,ve Saruhanlı Çekirdeksiz Beyaz Üzümü coğrafi işaretleri ile Şevketi Bostan / Şevket-i Bostan geleneksel ürün adı da yer aldı.