100 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni yayımlandı

Kilis Zeytinyağı, Emirdağ Koyun Yoğurdu, Taraklı Şimşir Kaşık, Taraklı Şimşir Tarak, Yalova Kivisi, Çatak Cevizi, Konya Reyhan Şerbeti, Konya Kayısı Hoşafı / Konya Zerdali Hoşafı, Konya Kara Erik Kavurması, Saruhanlı Çekirdeksiz Beyaz Üzümü, Malatya İçli Köftesi, Maraş Camekânı, Maraş Rahlesi, Nevşehir Testi Kebabı, Amasya Baklalı Dolması, Erzurum Mantısı / Erzurum Hıngeli, Bursa Üzüm Şırası, Mamak Kutludüğün Ekşi Maya Ekmeği, Mamak Ravak Yoğurdu, Hayrabolu Tatlısı, Kemah Doğal Kaynak Tuzu, Bayramiç Tahin Helvası ve Hemşin Çorabı coğrafi işaret başvuruları 3 Mayıs 2021 tarih ve  100 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 'nde yayımlandı.

Bülten'de, başvurusu daha önce yapılmış olan ve süreci tamamlanarak tescil edilen Gerede Keşi, Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri, Polatlı Soğanı, Maraş Parmak/Sıkma Peyniri, Gaziantep / Antep Firik Pilavı, Gaziantep Simit Kebabı / Antep Simit Kebabı, Gaziantep Fasulyeli Kabak Dolması, Gaziantep Tene Katması / Antep Tene Katması, Gaziantep Haveydi Köfte / Antep Haveydi Köfte, Çatalzeytin Fındık Şekeri, Arapgir Tandır Kebabı ve Antalya Serpme Böreği coğrafi işaretleri de yer aldı.